Buscador per paraules:
1 Circulars trobades

1ª Consulta gratuïta per analitzar si la seva hipoteca te clàusula d'IRPH

Ara fa uns dies, els mitjans de comunicació s’han fet ressò de la possible nul·litat de la clàusula d’interès anomenada IRPH dels préstecs, que molts ciutadans tenen a la seva hipoteca.

Per aclarir el tema, hem de dir que la majoria de préstecs paguen com a remuneració del capital, un interès variable. Per tant aquest interès es veu alterat segons càlculs complicats i no sempre clars, que deriven del mercat financer.  L’interès serveix per calcular la quota d’hipoteca que es paga cada mes.

L’índex més habitual per fixar l’ interès variable dels préstecs és l’anomenat EURIBOR, que actualment es troba en signe negatiu i per tant, es paga per ell, un interès molt baix.

Però també hi ha préstecs que venen referenciats a l’anomenat IRPH. Aquest índex ha estat tradicionalment en nivells molt més alts que l’EURIBOR, i per tant els deutors d’aquests préstecs han pagat molts més interessos.

El fet cert es que des de fa uns anys, s’ha posat en dubte el caràcter abusiu de l’interès IRPH, i actualment s’està jutjant la legalitat del mateix al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

La darrera noticia ha estat que l’Advocat General d’aquest òrgan ha lliurat un informe al Tribunal, pel qual considera que son nul·les aquelles clàusules d’interès IRPH que s’han comercialitzat sense claredat i transparència, és a dir, pràcticament totes.

Val a dir que en relació a tot això, encara caldrà esperar fins al febrer de 2020, quan el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, dicti Sentència i estableixi el criteri definitiu. Però tot fa pensar que aquesta Sentència, seguirà el mateix criteri fixat i ja conegut de l’Advocat General de la Unió Europea.

Si vol informar-se sobre aquest tema, demani hora a l’Advocat de Pares i Aubia, tot trucant a les nostres oficines i li atendrem. La primera visita sobre aquest tema serà gratuïta.