Dijous 9 de maig, es va celebrar la Convenció anual de Parés i Aubia 2019, a on es van congregar a una bona colla d’empresaris i professionals en aquesta ocasió per parlar del binomi empresa i esport.
El lloc escollit per l’ocasió, van ser les esplèndides instal·lacions del gimnàs Viding Sant Jordi al centre de Tarragona, que van lluir durant tota la jornada, mentre posaven a prova al seu equip per compaginar la seva activitat diària d’un centre d’altes prestacions i gran afluència de públic, amb la celebració d’un esdeveniment empresarial amb més de sis hores de durada.
La jornada en aquesta ocasió es va dividir en dues parts. La primera a finals del matí consistent en tallers simultanis de temes relacionats amb l’eix empresa i esport. En les dues primeres ponències, en una la Dra. Ballestero va parlar de salut dins les empreses i de tot el que podem fer per comptar amb equips amb hàbits saludables, i en l’altra l’ex entrenador professional de bàsquet Xavier Garcia va reflexionar sobre la força mental alhora d’afrontar l’activitat professional i com l’esport ens hi pot ajudar. La segona ronda de tallers van ser un de nutrició per un bon rendiment professional i amb activitat esportiva, de la ma del nutricionista de Viding en Robert Bausells i una interessant ponència de l’Albert Camarassa, preparador físic i entrenador personal vinculat a la Universitat de Lleida, que va tractar de com planificar l’activitat física i fer-la compatible amb l’activitat professional.
En el punt i a part entre matí i tarda es va servir un dinar saludable, ideat pel Restaurant de Viding amb la col·laboració del nutricionista Bausells. En acabar es va passar a la zona de networking, on els participants van poder parlar amb els ponents, tot signant llibres dels autors presents.
A les tres va començar a la sala més gran de fitness del gimnàs la sessió de tarda, que va ser molt dinàmica. Va arrencar amb l’entrevista al President de KH7, Sr. Josep Maria LLoreda per part del periodística esportiu i també gran aficionat a l’esport, Arcadi Alibés, que fou qui va conduir l’acte de la tarda. Lloreda va començar parlant de tot el que ha representat per ell personalment i per la seva marca el repte de portar a terme la investigació del coixí per persones amb mobilitat reduïda i que en aquest cas fan esport però adaptable a altres circumstàncies, que ha permès participar al corredor de rallis Isidre Esteve novament a totes les disciplines que feia abans de la seva greu lesió. També de què representa per la marca la gran activitat de patrocini esportiu que desenvolupa en múltiples disciplines i fins a quin punt els valor de l’esport ajuden els equips professionals, els cohesionen com a grup i els potencien, alhora que intenten facilitar-ne la pràctica a mode de conciliació professional i esportiva diguem. Concloent que aquesta filosofia els ha ajudat a tenir una bona posició al mercat, guanyant molta proximitat amb els consumidors i la seva simpatia. Incalculable, deia, però apreciable, sens dubte.
A continuació el torn va ser per un jove de 27 anys, en David Fernàndez, capità del CBT, on milita des de fa molts anys, llicenciat en Químiques, que a través d’un postgrau va entrar a Messer Ibérica on va desenvolupar i han implantat un sistema d’estalvi d’energia. A partir d’aquesta feina ha anat promocionant fins a ser a l’actualitat cap d’una de les plantes d’aquesta multinacional establerta a Tarragona. En David va explicar tot el que l’esport li aporta a la seva activitat professional, com és de necessari per ell i pensa que per tantes persones combinar aquestes dues disciplines i com una cosa el fa millor per l’altra.
El tercer imput de la tarda va consistir en una taula rodona protagonitzada pels quatre experts del matí. L’Arcadi Alibés va explorar a partir de les conclusions de cada apartat, convertint aquest col·loqui en un atractiu i participatiu debat en el que el públic va poder preguntar sobre les seves inquietuds.
Per últim va tancar l’acte la conferència “Estratègia Guanyadora” del psicòleg Rafael Santandreu, en que va reflexionar sobre l’eix del gaudiment com a base de funcionament professional i també esportiu, complementat amb la força de voluntat com a fórmula per assumir grans reptes. També va parlar que una planificació i programació acurada i persistent ens permetrà aconseguir les metes plantejades, i que la clau per ser feliç a la feina passa per perdre la por. Finalment va comentar sobre la necessitat de treure’ns pressió, ja que aquesta és sens dubte un dels principals causants de l’angoixa de la nostra societat.
En resum, en un ambient de gran activitat esportiva, es va parlat de salut, d’hàbits saludables, de què podem fer a les empreses per ajudar als nostres equips, de salut mental entesa com a força motivadora per la feina i la vida en general, sobre nutrició de llarg recorregut, planificació i entrenament per poder fer front als nostres reptes, dels patrocinis esportius i les polítiques empresarials per motivar els equips, de la força i l’entusiasme de les noves generacions i la seva manera de veure la feina com una part més de la vida i no pas l’epicentre, però no per això deixar de ser grans professionals i per últim alguns destacats components de psicologia personal i social que ens rodegen i consells per assolir equilibri i èxit.
Canvi de model de les convencions que fins ara es feien en divendres tarda, fet en aquest cas per partida doble amb dues parts, tallers i continguts, en un indret original i lligat al tema tractat, que va deixar molt bon gust de boca als participants i una esplèndida valoració dels organitzadors i amfitrions, els quals van veure com per un dia com les seves instal·lacions s’omplien de persones que venien a escoltar més que a suar.