Buscador per paraules:
1 Circulars trobades

Recordatori termini de canvi de bases de cotització – Treballadors autònoms 2021

Març 2021

RECORDATORI TERMINI DE CANVI DE BASES DE COTITZACIÓ – TREBALLADORS AUTÒNOMS

Us recordem que fins al 31 de març, teniu l’oportunitat de modificar la base de cotització del Règim Especial de Treballadors Autònoms i la quota a pagar amb efectes de l’1 d’abril del 2021.

De moment no s’ha publicat cap novetat respecte a les bases de cotització del 2021, per la qual cosa es segueixen aplicant les del 2020.

AUTONOMS QUE TINGUIN 47 ANYS:

Els treballadors autònoms que tenen 47 anys i tinguin intenció d’incrementar la base de cotització més enllà de la màxima de majors 47 (es a dir, pagar més de 635,80 € al mes) que es posin en contacte amb nosaltres ja que poden demanar una base superior com a màxim fins al 31/3/2021. Mes enllà d’aquesta data quedarà la base topada a la màxima de majors de 47 anys, es a dir a 2077,80€.

PREVISIÓ DE CANVIS EN EL SISTEMA DE COTITZACIÓ DELS TREBALLADORS AUTÒNOMS:

Com ja us hem anat comentat en els darrers anys, s’està estudiant un nou sistema de cotització pels treballadors autònoms per tal de què cotitzin pels rendiments nets, o sigui d’alguna forma anar assimilant aquest règim al règim general. Sembla que aquesta mesura la volen fer efectiva a partir de l’any 2022.

S’estan negociant les condicions d’aquest nou sistema de cotització amb els diferents agents socials però de moment encara hi ha moltes incògnites de com afectarà als treballadors d’aquest règim.

La nostra opinió al respecte es que no serà una bona notícia pel col·lectiu, ja que es deixarà de tenir el marge de maniobra que fins ara es tenia en aquest règim per cotitzar més o menys en funció de la decisió individual de cada autònom.

Tant aviat tinguem noticies certes sobre aquest tema us informarem.  

Per a qualsevol aclariment o ampliació poden contactar amb el departament laboral.

 

Departament Laboral